top of page

Houd me vast cursus

Bijgewerkt op: 1 mrt.
De houd me vast cursus is voor koppels en gebaseerd op het boek en het werk van dr. Sue Johnson.


Een relatie moet je onderhouden, dat weet iedereen. Je hebt periodes in je relatie waarin je elkaar helemaal vindt en fases waarin dat niet meer zo vanzelfsprekend is. In therapiesessies horen wij vaak hoe moeilijk het is te verbinden, juist in een lange, toegewijde relatie. Juist voor koppels die veel waarde hechten aan hun relatie, ook al loopt het niet altijd soepel, is de Houd me Vast cursus heel geschikt. Deze cursus is een cadeau aan jezelf en je relatie, omdat je leert hoe je meer, beter of dieper in verbinding kunt zijn. Iets waar we uiteindelijk allemaal naar verlangen.


Wie zijn wij?


Ik geef de Houd me Vast cursus samen met mijn collega Lieke Meijers-Routs. Lieke is een ervaren psycholoog en EFT therapeut. Mocht je nieuwsgierig zijn, kijk dan hier.


Op deze website kun je meer lezen over wie ik ben en wat ik allemaal doe, maar voor de EFT (Emotionally Focused Therapy) Houd me Vast cursus vind ik het belangrijk nog iets te delen over mijn werk met stellen en waarom de Houd Me Vast cursus zo bij me past. Ik heb de EFT opleiding gedaan omdat ik koppels die het moeilijk hebben graag beter wilde begrijpen. Ik had eerder werk van dr. Sue Johnson al gelezen en wilde de patronen in relaties graag beter begrijpen. Om deze reden heb ik al eerder een EFT opleidingsdag voor POH-GGZ gevolgd. Al snel kwam ik erachter dat relatieproblemen eigenlijk universeel zijn: we hebben ze allemaal! En eigenlijk werd ik daar heel erg enthousiast van, want dat betekent dat je iedereen zich hierin herkent en kan groeien als persoon en in hun relatie. Als persoon probeer ik me in te leven in anderen en te begrijpen waar hun gedrag vandaan komt, en in therapie spiegel ik dit graag aan cliënten zodat ze dit van zichzel gaan zien en kunnen veranderen. EFT is hier een hele mooie methode voor, omdat het de patronen die we allemaal kennen en hebben in context plaatst en op een duidelijke, empathische manier uitlegt.


Wat ik heb geleerd is dat we allemaal zoeken naar verbinding en dat iedereen daar angsten bij ervaart: jij, ik, je collega, mijn buurman. Hoe veilig je hechting is, bepaalt misschien in hoeverre je daar tegen aan loopt in het dagelijks leven, maar iedereen zal de EFT gesprekken kunnen gebruiken en toepassen in diens leven.


De Houd me Vast cursus brengt verder nog iets anders belangrijks voor me samen. Ik haal veel plezier uit therapie en het draagbaar maken van problemen, maar ik sta ook enorm graag voor groepen en breng mensen iets bij. Binnen de Houd me Vast cursus kan ik beide facetten van mezelf laten zien. Ik mag een groep begeleiden en kennis overdragen als trainer én ik kan van betekenis zijn als stellen samen aan de slag gaan met de opdrachten met mijn therapie pet op. Bijkomend voordeel: ik hoef de kar niet alleen te trekken!


Wat is het?


De cursus is gebaseerd op EFT en het boek Houd me Vast van dr. Sue Johnson. Het is een wetenschappelijk onderbouwde methode. De cursus bestaat uit een theoretische inleiding en daarna leer je stap voor stap het voeren van verbindende gesprekken. De indeling volgt de lijn van de 7 gesprekken uit het boek Houd me Vast. We bieden je bij elk gesprek een theoretisch kader, ondersteund door video’s en je oefent zowel op de dag zelf als tussentijds met de gesprekken. Wij zijn er om jullie ermee te begeleiden en ondersteunen, maar uiteindelijk ben je vooral zelf aan de slag. De structuur van het programma zorgt ervoor dat jullie na twee dagen al effect hebben, waar een relatietherapie traject gemiddeld tussen de 9 en 20 gesprekken omvat.


Wat is het niet?


Jij deelt liever niet je problemem in een groep? Gelukkig maar, want dan zou het een groepstherapie zijn, en geen cursus! In de groep bespreken we de theorie en kijken we de filmpjes, maar tijdens het oefenen beschik je over je eigen ruimte, waardoor jullie gesprekken intiem en privé zijn. Wij zijn erbij om jullie te ondersteunen en wat je later erover in de groep deelt, is helemaal aan jullie.


Als je ernstige relatieproblemen hebt of als jullie erover denken om misschien uit elkaar te gaan, is deze cursus niet zo geschikt. Je moet het zien als een preventieve cursus, waarmee je je relatie kunt verbeteren.


Praktische informatie


Als je je aanmeldt, plannen we een telefonische intake van een half uur om af te stemmen of de cursus inderdaad bij jullie verwachtingen aansluit. De cursus bestaat uit twee zaterdag en vindt plaats bij EFT Amsterdam (Herengracht 560, Amsterdam) van 9.30 tot 17u. De kosten zijn 495,- per deelnemer en voor materiaal en lunch wordt gezorgd. Het boek van dr. Sue Johnson zit hier niet bij in en is facultatief. We hebben gemerkt dat veel stellen het boek al hebben, dus je kunt dit zelf aanschaffen als dit niet zo is. Het is een goede ondersteuning naast het traject.


De data voor 2024 zijn:

  • 1 en 15 juni

  • 21 september en 5 oktober

Aanmelden kan door me een email te sturen (totaalmens@gmail.com) of een whatsapp (0640678288). Uiteraard kunnen jullie ook contact opnemen als jullie eerst nog vragen hebben.


Omdat we de cursus geven in het centrum van Amsterdam, vinden jullie het misschien wel leuk om er een weekend weg van te maken. Laat dat vooral aan ons weten, want dan hebben we een aantal leuke suggesties met een mooie korting in de omgeving voor jullie uitgezocht!

228 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page